Racó de poesia

Carles Fages de Climent. Escriptor, poeta i periodista empordanès. Va nàixer a Figueres el 16 de maig de 1902. A l’Institut coincideix amb Salvador Dalí donant inici a una amistat que es mantindrà tota la vida, i del qui cal esmentar el Crist de la Tramuntana , que realitzà, en homenatge al poeta,  amb motiu de la seva mort.

Doctor en llengües clàssiques, aconsegueix la Flor Natural dels Jocs Florals de Girona, Mallorca, Barcelona, Sant Sadurní d’Anoia, entre d’altres. Pren l’Empordà, la tramuntana i la seva gent com a temàtica de la seva producció. Creà personatges com el  sabater d’Ordis  (segons Eugeni d’Ors, comparable al Quixot de Cervantes) i va conferir determinades atribucions a certs pobles (Llers, terra de bruixes; Vila-sacra, capital del món).

Josep Pla  dedica una bona part del volum 38 de la seva obra completa, “Escrits Empordanesos”, a Fages de Climent, de qui diu que ” portava la literatura a la sang”. “És un escriptor del país, … específicament empordanès,… de vegades vulgar, de vegades molt intel·ligent. Amb un home així jo m’hi entendré sempre”.

Els últims anys de la seva vida Fages els passa al seu Empordà natal, a la casa pairal de Climent, a Castelló d’Empúries. Morí l’any 1968.

 

¡FELIÇ ANY 2008!

 

Sonet d’any nou

Clou

Pany

l’any

nou.

Prou

plany,

many

rou.

Puig

l’au.

 

Carles Fages de Climent