En record de Maria Rosa Salvat i Gay

Ha mort Maria Rosa Salvat i Gay (1930-2014), vídua de l’escultor torroellenc Josep Mundet (1931-1983).

En vida la Maria Rosa va expressar un profund respecte pel nostre municipi i una estima infinita pel seu espòs. L’agost de 2007, el nostre Ajuntament va acordar concedir a la Maria Rosa la més alta distinció de la vila, la Medalla del Montgrí, en reconeixement a la seva acció incansable en defensa dels valors que l’obra de l’escultor Mundet ens havien deixat.

La Maria Rosa va dedicar la seva vida a difondre i explicar l’obra de Josep Mundet, i ho va fer amb fermesa, determinació i amb profunda devoció. Fou així que l’any 2006 va decidir fer cessió d’una important col·lecció d’escultures, gravats i esbossos, així com de material i eines de treball de l‘artista Josep Mundet. Des d’aleshores, la Casa Pastors, seu de l’Àrea de Cultura, Joventut i Festes i del casal d’entitats del municipi, acull la col·lecció cedida per la Maria Rosa. Per l’Ajuntament de Torroella de Montgrí és un honor i una responsabilitat custodiar aquest llegat per a les generacions futures.

En la tristor d’aquest moment, la manera de ser de la Maria Rosa Salvat, la seva senzillesa, elegància, saviesa i tenacitat perduraran per sempre en el nostre record.

Torroella de Montgrí, 29 de gener de 2014