Solidaritat des de Cotlliure

Un lector d’Emporion de Cotlliure ens envia un missatge de l’Associació “Flama dels Països Catalans”, amb el prec que el publiquem. És el següent:

En espera del Congrés Internacional de Focs de Sant Joan – Flama del Canigó, hem fet la nostra assemblea general de FLAMA DELS PAÏSOS CATALANS en la qual hem adoptat la moció que us adjuntem.

MOCIÓ DE SOLIDARITAT AMB ELS PRESOS POLÍTICS

Ja fa 17 mesos que alguns alts càrrecs del Govern de la Generalitat de Catalunya i presidents d’associacions com Òmnium Cultural són a la presó en espera de jutjament i altres són a l’exili, únicament per haver volgut votar en un referèndum d’autodeterminació .

Recordem que el Dret dels Pobles a disposar d’ells mateixos és un dels punts fonamentals de les Nacions Unides, ratificat per tots els Estats que en formen part i que aquest dret s’aplica per damunt dels Estats.

El 2018, una moció semblant va estar votada per unanimitat.

Aquest any, representants de l’ONU,  juristes internacionals, representants electes  europeus i 41 senadors francesos s’han commogut per aquesta situació.

D’acord amb els nostres estatuts de defensa i promoció de la nostra cultura, de la nostra llengua i de les nostres tradicions, en especial els Focs de Sant Joan, proposem a l’assemblea general una moció de solidaritat amb els nostres germans presos polítics i representants d’associacions, que han estat elegits democràticament.

L’Associació « FLAMA DELS PAÏSOS CATALANS » condemna amb fermesa la detenció abusiva i tan llarga de compatriotes de la Generalitat de Catalunya com també la persecució política als exiliats pel sol motiu que són independentistes. Altres motius no han estat demostrats.

7 d’abril del 2019

Pere MATEU – President de l’Associació FLAMA DELS PAÏSOS CATALANS