Viure amb salut i entendre la malaltia

La font de tota vida és l’amor.

La natura i tot el que en forma part (inclosos nosaltres) és  manifestació física d’aquest amor.

Som natura i som amor. Quan ens allunyem del que som, perdem energia i acabem emmalaltint.

Si entenem que l’origen de tota malaltia i de tot desequilibri, tant físic com mental, és la separació, podem entendre que la salut es pot recuperar quan tornem a apropar-nos al que som.

Com  la  làmpada que per fer llum necessita estar endollada al corrent, semblant passa en nosaltres. Tot en aquest món està regit per camps elèctrics i magnètics. També nosaltres som camps electromagnètics, i ens carreguem d’energia quan ens connectem conscientment a les nostres fonts: natura i amor.

Si fem un repàs de la vida diària quotidiana, ens adonarem que vivim molt tancats en edificis (casa, treball), que passem moltes hores davant pantalles (televisió, ordinadors), envoltats d’aparells elèctrics i magnètics, i amb una alimentació en gran part desnaturalitzada. També estem molt tancats en nosaltres mateixos, en la nostra feina i  les nostres històries. Ens sentim condicionats pel temps, per un futur que ens estressa i angoixa,  per un passat que tenyeix els nostres pensaments,  les nostres emocions,  i la relació amb els altres i l’entorn.

Tot això afecta la nostra vitalitat en veure’s afectat el nostre camp electromagnètic, que es torna dèbil i pobre d’energia.

Reconnectar-nos al que som ens retorna  l’equilibri, la salut i la vida.

Quan sabem de cultures i  persones que viuen molts anys, o teràpies que ens poden ajudar, tendim a fixar-nos només en algun aspecte (per exemple, l’alimentació). Si no tenim en compte tot el conjunt de vida, és molt possible que la realitat no sigui el que sembla.

El meu treball d’ajuda i acompanyament contempla la persona en la seva totalitat i en unitat amb tot el que l’envolta, de manera que no hi ha separació entre les parts que conformen el ser de la persona: part física, part mental-emocional, i l’esperit que hi viu. Crec que cal treballar totes les parts i que no importa per on comencem, ja que com a unitat que som, en treballar una part, despertem la consciència de les altres.

Entenc que tampoc hi ha separació “real” entre la persona, els altres i el món que l’envolta. Treballo molt amb el que anomeno “teràpia dels miralls”, que ve a dir que tot el que és en mi es manifesta a fora, en els altres i les circumstàncies.

Resumint: “Si jo estic bé, tu estàs bé.” El que veig en els altres no és més que el meu propi mirall que va canviant en tant que jo vaig canviant.

En la pràctica,  què és el que ens ajuda en cada una d’aquestes parts que conformen la nostra persona?

En el pla físic

Ens ajuda el contacte amb la natura: sol, aire, aigua, terra, plantes, animals…

Com un braç que no pot viure separat del cos i tenir vida pròpia, nosaltres tampoc podem viure separats de la natura que en som part.

Necessitem caminar, moure’ns o que ens moguin si no podem, per activar tot el sistema del nostre organisme i evitar estancaments.

Quant a l’alimentació, la natura ens dóna els aliments complets i equilibrats. És quan els desnaturalitzem que perden els seu equilibri que afecta també el nostre.

Per això, “cóm més naturals i enters els aliments, millor”. Amb el processament (refinació, conservació, transformacions químiques, additius, cocció), perden propietats i molts nutrients necessaris per al nostre equilibri.

Saludable és una dieta basada principalment d’aliments vegetals i en gran part crua. Amanides variades amb molta fulla verda, fruita, fruits secs, llavors. També processats de manera natural sense cocció (alhora que els fem més digestius): germinats, olis premsats en fred, activats, deshidratats.

Pel que fa als cereals i les farines, són preferibles els integrals (complets en nutrients i rics en fibra) als refinats (mancats de fibra, minerals i altres nutrients).

Caldria evitar o moderar el consum d’aliments desnaturalitzats, massa processats,  i amb additius. Cal destacar el sucre blanc, els greixos vegetals hidrogenats i les margarines, l’excés de sal refinada, els olis refinats i els fregits, els menjars preparats “ràpids”, els embotits i altres derivats de les carns, l’abús de làctics, de farines refinades, begudes edulcorades, etc.

El problema és l’excés d’aquests aliments i la regularitat en el seu consum, ja que sobrecarreguen els òrgans de desintoxicació: fetge i ronyons. Un organisme intoxicat es converteix en un terreny àcid i pobre en oxigen, que atrau microorganismes patògens (virus, bacteris, paràsits, fongs). Tot plegat és un desgast d’energia, que repercuteix en una baixada de defenses i  una predisposició a  trastorns i malalties.

En el pla mental-emocional

Senzillament, “els pensaments són ordres”.

Si entenem això, ho hem entès tot. Creem la vida amb els pensaments, que es tradueixen i prenen forma en les nostres emocions i actituds davant la vida.

Aprendre a conduir la ment en comptes que la ment ens domini és el més important que podem aprendre per crear conscientment la vida que volem per nosaltres, per als altres i per al món.

Per tant, “centra’t en el que vols, i no en el que no vols”, perquè l’energia segueix al pensament.

El secret està a aprendre a viure el moment present i estar atents a fer sempre el que ens fa sentir millor i  ens dóna pau.

De ben segur, que el dia que sapiguem interioritzar en nosaltres aquesta consciència d’unitat,  estalviarem molts esforços i energia, i també diners en alimentació i salut. I el que és més important,  evitarem molt dolor i patiment. Si en la nostra vida hi ha pau i felicitat, és el que farem arribar i donarem.

De fet, som aquí per aprendre a ser feliços!