Apunt solidari

Sense por d’equivocar-nos, podríem qualificar el temporal i la pedregada que va afectar les nostres contrades el passat dia 19 de juliol, de fet excepcional, tant pel seus efectes destructius com per la grandària de la pedra que va caure; persones d’edat avançada no recorden haver-ne vist mai de tan gran.

A la població, llevat d’alguna incidència molt puntual en alguns carrers, vehicles, edificis, càmpings i subterranis, els danys van ser menors; on sí de veritat va fer molt mal va ser als diferents conreus agrícoles i de manera molt especial als horts, cereals, i fruiters; de tots ells, qui se’n va emportar la pitjor part per quantitat i extensió van ser les plantacions de fruiters, amb quasi la totalitat de la collita d’aquest any malmesa i en algunes finques està qüestionada bona part de la propera.

Un dels principals danys col·laterals de la tempesta, serà que agreujarà la precarietat, mantindrà a l’atur i deixarà sense mitjans a moltes persones que es refiaven quasi exclusivament del treball que generen les collites de fruita de temporada, per obtenir uns ingressos que els haguessin ajudat a subsistir durant l’any. Ells també han perdut la collita.

Ha de ser terrible i desesperant, veure com l’esforç o l’esperança de tot un any se’n va en orri en deu minuts escassos. En l’actual conjuntura, es fa tristament certa la dita “sempre plou sobre mullat”.

La revista EMPORION, dóna suport i es solidaritza amb totes i cadascuna de les persones que directament o indirectament han estat afectades o patiran a causa d’aquests últims episodis de tempestes.

 pedra-poma