Benvolguda Dolors,

Aquest mes de maig, els de la companyia ZAM teatre, representem al Cine Petit, Lisístrata, una comèdia d’Aristòfanes estrenada a Atenes l’any 411 abans de Crist.

Lisístrata, que en grec antic significa “la que dissol els exèrcits”, és una dona valenta que, cansada de les guerres que en aquell moment hi havia entre les ciutats d’Esparta i d’Atenes, convoca a totes les dones i, de forma enginyosa i pacífica, aconsegueix que els grecs signin la pau.

Segurament, sense ser-ne conscient i potser sense voler-ho, Aristòfanes crea un personatge avançat a la seva època, un personatge feminista i pacifista que des de la ZAM hem adaptat i actualitzat.

Aquests dies, assajant l’obra i acabant de polir-la perquè les representacions són a tocar, he pensat en tu perquè crec que tens molts punts en comú amb Lisístrata: la valentia, el coratge, el pragmatisme, la solidaritat… qualitats difícils de trobar i que tu has demostrat tenir des de fa temps en les diverses activitats que has portat a terme en la teva vida ja sigui com a mare, mestra, sindicalista, regidora o consellera.

Vull dir-te doncs, que encara que, dissortadament, no podràs ser-hi, et tindrem ben present.

Tant de bo s’acabi ben aviat aquesta injustícia que estem patint i ens puguem retrobar ben aviat per Torroella.

Força i coratge i una abraçada ben forta.

Benet