Editorial gener

 

El 10 de gener de 1932, amb motiu de la reaparició (segona època) d’EMPORION, Josep Castells deia a primera plana que des de 1915 havien desfilat per les seves planes “totes les inquietuds; tots els afanys; totes les ànsies de millora; tots els anhels d’una època…”, i Pere Blasi ponderava l’afany del periòdic per crear un esperit torroellenc, d’agermanar tots els fills de la vila, d’ésser el portaveu de les seves nobles aspiracions, de bregar perquè l’empremta de l’època hi fos fonda i exemplar, i per fi, aspirava a “l’ensomni d’una Torroella ben urbana, gentil, atractívola, activa i rica, digna de la seva història, i gloriosa i valorada de ses envejables i rares possibilitats”.

També nosaltres, quan intentàvem recomençar ara fa un any (tercera època), ens manifestàvem hereus d’aquell esperit, “respectuosos amb la tradició i oberts a la modernitat; conscients de la dignitat de totes les persones i pobles; defensors de la pau, enemics de la violència; arrelats al passat, vivint el present, intentant pensar en futur; tolerants en tot menys amb la intolerància; crítics amb el que va malament i disposats a millorar-ho; idealistes, fins i tot utòpics, però tocant de peus a terra. I amb esperit obert per aconseguir una Torroella que desitgem cada dia més amable, més culta, més civilitzada”.

El desembre de 2006, quan plantejàvem aquests objectius al número zero, érem una petita colla de torroellencs il·lusionats. Ara cada vegada som més. L’any 2007 EMPORION ha anat sortint amb regularitat el primer dia de cada mes. Hem rebut el suport moral de les nostres institucions i entitats, i de molts torroellencs. Tenim projectes.

Emprenem amb empenta el nou any 2008. I que sigui per molts més!