Els Reis de l’Orient

Cartes a la Dolors

Benvolguda Dolors,

Ja veus que nosaltres sí o sí passem sempre, tant és que faci fred, plogui, nevi o hi hagi una pandèmia… Sempre hi som. Per això som els autèntics Reis d’Orient i per això som màgics. Dels altres, ja saps que no te’n pots refiar gaire..

Aquest any ha estat un any molt difícil i complicat per culpa de la pandèmia però, al contrari de molts que diuen que aquest és un any per oblidar, nosaltres pensem que aquest és un any per tenir molt present i pensar i reflexionar sobre tot el que ens ha passat i ens està passant.

Saps què és el que més ens han demanat aquest any? Segurament és fàcil d’endevinar: Salut! I és que una de les coses que podem aprendre aquest any és que hi ha coses més importants que altres i de ben segur que la salut és de les més bàsiques.

Aquest any, Dolors, com que no hem pogut fer la cavalcada tradicional i els parlaments des del balcó de l’Ajuntament, hem voltat per quasi tots els carrers de Torroella per tal que tothom ens pogués veure des de casa seva o que només s’hagués de desplaçar una miqueta per veure’ns. Ha estat una experiència nova, una mica cansada perquè ja tenim certa edat, però ha valgut la pena per veure de nou la il·lusió als ulls de petits i grans. 

En passar per davant de casa teva, hem pensat en tu i hem fet sonar la música de les carrosses ben alt i fort perquè arribés també al Puig de les Basses.

A Torroella hi predomina el color groc, Dolors, i a nosaltres ens entristeix molt que continuï havent-hi presos i preses polítiques i exiliats. Nosaltres que som uns Reis justos, no podem defugir els problemes i les injustícies pels llocs on passem i reclamem també la llibertat per a les persones injustament tancades a la presó i el retorn dels que no poden tornar a casa seva. 

Nosaltres també et volem a casa, Dolors.

Una abraçada groga i lila.

Els Reis de l’Orient