Espai de participació

 

Agraïments

 

Vull donar-vos les gràcies públicament i aprofito la tribuna que em brinda l’espai de participació de la vostra revista Emporion per expressar-les.

Gràcies pel record que heu tingut a la persona i obra del meu pare Joan Fuster Gimpera, que des del dia 4 de setembre descansa a la pau eterna.

Gràcies a tots i cadascun dels que feu possible que surti a la llum la revista Emporion, molt especialment a Jaume Bassa, que signa l’editorial, a Joan Surroca i Sens per l’article “El meu Joan Fuster”, solament el títol ja ho diu tot, a Jordi Bellapart pel vídeo, magnífic com sempre, i a Santi Sató per la notícia com a recordatori.

 

Tot això no fa res més que confirmar-me l’estimació que li teníeu. Però també puc assegurar-vos que era recíproca.

Gràcies per tirar endavant aquesta publicació, història viva de Torroella, per ser tan participativa, oberta, plural i propera, és com un alè d’aire fresc en un món on per desgràcia predominen les notícies que si no són catastròfiques són negatives.

Gràcies per haver continuat la il·lusió d’aquells valents que el 1915 s’atrevien a publicar el primer número de la revista Emporion. Us imagineu si ara la poguessin veure amb el format de les noves tecnologies? Ben segur que estarien satisfets i orgullosos tant d’ella mateixa com dels qui en aquesta 3a època fan possible que surti cada mes puntualment.

Endavant, que els vents siguin favorables, us ho mereixeu.

Josep Fuster Ribas


 

Els Salats en perill

Vista panoramica

 

     El passat diumenge 25 de setembre Gent del Ter va mostrar  els valors paisatgístics del Montgrí a una vintena de persones convençudes del gran potencial econòmic i turístic d’aquesta zona, encara per aprofitar però d’una forma que ha de superar la ja caduca cultura de la totxana, la qual ens ha portat a aquesta greu crisis, tot i que nombrosos polítics i empresaris s’entesten a negar-ho o senzillament corren una cortina de fum, esperant que algun dia es torni a construir indiscriminadament.

     Tant ens costa aprendre dels propis errors que, ja arribats a la Torre Moratxa i tot contemplant l’esplèndid paisatge que atrau milers de turistes, una de les persones que es va afegir a l’excursió va anunciar que es vol desencallar el projecte d’urbanització dels aiguamolls situats a davant de Santa Maria del Mar, únic connector actual de les Maures amb els aiguamolls del Baix Ter, zona coneguda com Els Salats. Una vegada més un intent de projectar més cases que quedaran buides, un paisatge que es vol malmetre, malgrat ser, com ha defensat reiteradament Gent del Ter, un punt emblemàtic de la plana de l’Estartit.

Gent del Ter

Gent del Ter