Exercicis de català 26

A l’àudio, primer es llegeix el text, i tot seguit comença el dictat. Un cop acabat, us el podeu corregir mirant el text

 

Escoltar el dictat

SÓN 48 MILIONS (I SÓN CRIATURES). Fragment de l’article de Carles Capdevila al diari Ara, 7 de setembre de 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

[…]

Dediquem psicologia, pedagogia, literatura i un munt de debats a educar les criatures tan bé com podem. I sabem i patim per la importància de cada detall que hi arreli.

I mentrestant, tot […] forrant llibres o ajudant a completar el quadern d’estiu a última hora, l’Unicef ens diu que la meitat dels refugiats del món són menors […]. Que 28 milions de nens han sigut expulsats de casa seva com a conseqüència de conflictes i guerres i 20 milions més per la misèria i la fam. […] Que són un col·lectiu vulnerable que pot patir desnutrició o caure en mans de màfies que els poden explotar.

Conciliem la por al trauma del nostre nen perquè no l’han convidat a la festa amb l’assumpció que 48 milions de criatures campen pel món absolutament indefenses. El mal de panxa que tindrem diumenge preparant les noves motxilletes dels nostres amb una realitat on n’hi ha que passen mesos amb una sola motxilla buscant un lloc on caure vius. Si tenen la sort de no haver trobat abans un lloc on caure morts.

L’ARTICLE SENCER A http://m.ara.cat/opinio/Son-milions-son-criatures_0_1646835348.html