L’Espai Ter, un espai per gaudir-ne

Un dels fets més destacables d’aquest estiu a Torroella ha estat la inauguració  del tan esperat  auditori de l’Espai Ter. Els que fa temps que seguim els concerts del Festival de Música de Torroella hem agraït  que l’acústica de l’auditori sigui excel·lent, així com la visibilitat.

En un dels concerts vaig seure al costat d’una parella francesa que havien assistit en altres edicions als que es feien a l’església i es varen mostrar gratament sorpresos per l’acústica i l’estètica de l’auditori. En acabar el concert,  em varen dir que els havia agradat tant que hi tornarien.

He sentit diverses crítiques en el sentit que potser no era la despesa que ara calia fer. És cert que en una època de crisi com la que estem vivint, sorprèn que s’hagi aconseguit acabar la tercera fase d’aquest espai polivalent, l’auditori pròpiament dit, però també és veritat que fa uns quants anys que des de l’Ajuntament, amb col·laboració amb altres entitats com JJMM, s’ha estat treballant perquè això sigui possible. I des d’aquí també cal agrair la feina del consistori, que va veure clar i necessari  tirar endavant aquest projecte.

És qüestionable i lícit plantejar si és el que ens convenia més en aquests moments. De ben segur que les opinions són diverses i respectables, però el cert és que està fet i el que cal és gaudir-ne i utilitzar-lo com l’espai polivalent que és. Quan havíem vist i sentit tan bé el teatre de la festa? Quan havíem vist i sentit tan bé l’espectacle de dansa? No passa gaire sovint que es gastin els diners que paguem amb els nostres impostos a favor de la cultura, i si alguna cosa ens ha de fer millors, als homes i les dones, és un bon plantejament de la cultura i de l’educació.

Aquest estiu, però, en el Festival de Música de Torroella s’hi ha trobat a faltar una persona entranyable, l’Anna Maria Casadellà, que hi ha estat treballant incansablement durant vint-i-sis anys, dedicant molt temps a fer tota aquesta feinada que hi ha darrera de qualsevol esdeveniment que ha d’estar ben organitzat i que ella feia amb entusiasme, amb delicadesa i amb tanta professionalitat. Som moltes les persones que li volem donar les gràcies per tots aquests anys de treball.