Notícies

 

Image

Activitats de Setmana Santa

Verges.

Com cada any, la processó de Verges amb l’ancestral “dansa de la mort” del Dijous Sant va fer  que Verges s’omplís de persones vingudes d’arreu.
Image Bellcaire.

També a Bellcaire el Divendres i Dissabte Sant varen representar l?espectacle “Bandera de Catalunya”.

Image

Torroella.

Enguany es va celebrar a Torroella la Pasqua Jove que va aplegar centenars de joves cristians de la diòcesi de Girona.

Jorge Bucay a Torroella

Malgrat la molta pluja del divendres 13 d’abril, Jorge Bucay va celebrar la seva conferència al pavelló poliesportiu de Torroella. Els seus lectors varen omplir el recinte i van seguir amb gran expectació la conferència que l’escriptor i psiquiatra argentí va fer.Image

Trobada per la pau a Can Quintana

El dilluns 16 d’abril, els responsables religiosos de la comunitat catòlica, islàmica i evangelista de Torroella de Montgrí van explicar a Can Quintana les característiques principals de les seves religions i el seu compromís de treballar per la pau. L’acte va ser presentat per en Joan Surroca.

ImageTortugues al Mas Pinell

En el marc del Projecte Life, el dimarts 17 d’abril es van alliberar 16 tortugues d’estany a les basses construïdes a la zona del Mas Pinell amb la intenció de recuperar l’hàbitat d’aquests animals i reintroduir-los a la zona.

Image

Inauguració de la biblioteca municipal Pere Blasi

El dissabte 21 d’abril es va fer la jornada de portes obertes de la nova biblioteca municipal Pere Blasi.

ImageDurant la jornada es va fer a Can Quintana una xerrada sobre la figura de Pere Blasi, mestre i geògraf, que va treballar i viure a Torroella deixant una gran empremta. Image

També es va presentar el llibre Torroella Vila Vella, de Jaume Bassa i Joan Baca.

La inauguració oficial es va fer el divendres 27 d’abril amb el conseller de cultura Joan Manuel Tresserras.

foto Gabriel MartinoyInauguració del Rober l’Esplai.

El dia 21 tingué  lloc la inauguració del Rober l’Esplai de Càritas amb l’assistència del Bisbe Carles, de Girona i del alcalde de Torroella Carles Negre.

Mediterrània, mar obertImage

El darrer cap de setmana d’abril es va celebrar a Torroella el II Mercat de la Mediterrània i la II Fira del Mar a l’Estartit amb diferents activitats lúdiques, culturals i comercials que han tingut a l’illa de Sardenya com a teló de fons.

A punt per a les eleccions municipals

Els grups polítics han tancat ja les seves llistes per a les eleccions municipals del 27 de maig. Joan Margall (UPM-PM), Andrés Navarrete (PP), Carles Negre (CIU), Josep Maria Rufí (ERC-AM) i Eduard Vila (LEI) són els caps de llista dels cinc grups que es presenten a Torroella