Notícies

Resultats de les eleccions del 20 N. El PP obté la majoria absoluta

01-Resultats Espanya 2011Els resultats varen confirmar les previsions de diverses enquestes que van pronosticar els resultats que obtindria el PP.
Amb el 100 % escrutat, els populars van obtenir la majoria absoluta amb 186 escons, 18 més que el 2008, mentre que els socialistes es van quedar en 110 diputats,  el pitjor resultat en trenta anys. CiU, amb 16, fou la tercera força més votada, seguida d’IU amb 11, Amaiur amb 7, UPyD amb 5, PNB amb 5, ERC amb 3 i la resta amb 7.
Pel que fa referència a Catalunya, CiU per primera vegada va guanyar en unes eleccions espanyoles amb 16 escons, sis més que fa quatre anys, el PSC va passar de 25 a 14 diputats, onze menys que el 2008, i va deixar de ser la primera força política a Catalunya. El PP es va mantenir com a tercera força amb 11 escons, quatre més que el 2008. ICV també va obtenir un bon resultat i va passar d’1 a 3 diputats. ERC va mantenir els 3 escons.
A  Torroella de Montgrí, sobre un cens de 6.630, van exercir el seu dret 4.243 votants (64%) i l’abstenció, vots nuls i en blanc, 36%,
02-Resultats Catalunya 2011Els resultats dels partits, en vots i percentatge, van ser els següents: CiU: 1704 (40,94%), PSC: 735 (17,65%), PP: 661 (15,88%) ERC-RCat: 551(13,23%) ICV-EUIA: 200 (4.80%) i Altres: 231 (5,51%)  

03-Exposició Col·leccionisme Mostra de col·leccionisme local
A la Capella de Sant Antoni i organitzada per l’Associació Filatèlica i Numismàtica de Torroella de Montgrí, l’exposició del col·leccionisme local aquest any va reunir una selecció de les peces d’una vintena de col·leccionistes, la majoria torroellencs, però d’altres de Vilanant, Olot, l’Escala, Albons, Figueres, Sant Feliu de Guíxols i Palamós.
La temàtica, variadíssima: motos i cotxes de fusta, violins, capses de llumins, aparells elèctrics del segle passat, Pay-Pays, clauers, llums, Pitufos, records de Torroella,  gastronomia…
Va inaugurar l’exposició l’alcalde de Torroella, Jordi Cordon; la regidora de Cultura, Núria Bosch, i el president i el portaveu Pere Subirà i Josep Morraja, de l’Associació Filatèlica de Torroella, entitat organitzadora de l’exposició.

Sardanisme torroellenc
L’Associació Sardanista Continuïtat, bressol del sardanisme torroellenc, ha concorregut al darrer concurs del Campionat de Colles Sardanistes, que tingué lloc a Valls, amb excel·lents resultats, en les categories d’alevins, amb la colla Montgrí Mini, i infantil amb la Montgrí 2000. Ambdues colles constituïen la representació gironina.

Colla Montgrí 2000
La infantil, Montgrí 2000, formada per 19 nois i noies a l’entorn dels 13-14 anys, molts de Torroella però també d’Ullastret, Palamós, Palafrugell i Pals, va guanyar el campionat. Cal remarcar que aquesta mateixa colla va guanyar el campionat en la categoria alevina, fa tres anys.
I com a resultat final, després de guanyar el Campionat Comarcal i el de Catalunya de lluïment, ha aconseguit en el campionat de Catalunya de Punts Lliures, celebrat a Barcelona, un resultat que supera tota esperança, Han fet un meravellós triplet; Campions de Girona, de Catalunya i de punts lliures.
L’altra colla participant, la Montgrí Mini, que participava per primera vegada en un campionat de Catalunya, va quedar classificada en un meritori sisè lloc. Cal assenyalar que la seva edat és de 8 anys de mitjana i formen una anella que destacava per estar formada per 6 parelles de noi-noia, poc habitual en aquesta categoria.
Felicitats pels resultats obtinguts, a tots els que dia a dia ho fan possible i amb tot l’afecte a la també nostra Secretària del Consell de Redacció, Anna Maria Mercader, per mantenir encesa la Flama de la Sardana, aconseguida l’any 1975.

Projecció de documentals al Cinema Montgrí
Al cinema Montgrí varen projectar-se dos documentals sobre temàtica marina, pesca i submarinisme, filmats en alta definició per Manel Gil, de l’Estartit, submarinista i fotògraf altament experimentat.
Els títols són La pesca artesanal i La cova de la Vaca; aquest darrer va ser filmat els darrers mesos d’agost i setembre d’aquest mateix any.

Parcs urbans de salut
Una magnífica oportunitat per incidir en el necessari exercici físic.
Podem, o més aviat, cal que utilitzem més aquests parcs de salut, aprofitant el fet que mensualment una monitora, a Torroella al matí i a l’Estartit a la tarda, ajuda i aconsella sobre la millor forma de treure el millor partit dels aparells i els exercicis més adequats a l’edat de cada practicant. No és tan sols per als nens o joves, caldria que el seu aprofitament s’estengués. Utilitzem-los i fem-ne del boca orella la seva millor publicitat.

El món agrari a les terres catalanesExposició El món agrari a les terres de parta catalana
A la capella de Sant Antoni es va inaugurar aquesta exposició, que va coincidir amb la Fira de Sant Andreu,  i que respon plenament al seu títol.
Forma part del projecte que sota el mateix nom ha impulsat la Coordinadora de Centres d’Estudis de Parla Catalana, l’Institut Ramon Muntaner i la Fundació del Món Rural, i el seu objectiu és facilitar un coneixement històric del sector agrari des de final del segle XIX, per poder comprendre la realitat actual i entendre les polítiques agràries que, en el marc europeu, cal adoptar per fer possible la continuïtat del sector, amb la seguretat i la dignitat que es mereixen les persones que en formen part.

Obres per a millora de la seguretat vial
La Generalitat va començar a actuar a la plaça del Lledoner i el seu entorn per millorar la seguretat dels vianants al llarg de la travessera urbana de la vila de Torroella de Montgrí, que consisteix a eliminar un dels dos carrils per als vehicles que venien de l’Estartit, instal·lar-hi bandes reductores de velocitat i modificar l’emplaçament de dos passos de vianants. Es col·locarà un semàfor a la cruïlla del carrer de Garbí, molt utilitzat. Més endavant, s’instal·larà un altre semàfor, a l’alçada del carrer de Mossèn Viver, i s’actuarà en el tram comprès entre el giratori de la plaça d’Empordà i el portal de Santa Caterina, on s’instal·laran dos semàfors amb polsador, en el mateix pas del portal de Santa Caterina.

07-Les Pedres que caminenExposició fotogràfica Les pedres que caminen
Organitzada per Gent del Ter, es va inaugurar aquesta exposició  de fotografies de Christine Gründer, a la Casa Camps, al carrer de l’Hospital, 14, al centre històric de Torroella. Recordem entre els assistents a la inauguració la regidora de cultura, Núria Bosch, La Dra. Lloberas, ànima d’aquesta exposició, la fotògrafa Christina Gründer, el director del Museu de la Mediterrània, Antoni Roviras, així com molts altres que farien molt llarga aquesta relació.
La Casa Camps, era antigament el casal del marqués de Camps, personatge rellevant per les extenses propietats agrícoles que tenia al territori i eminent polític, mort l’any 1939 poc abans de finir la Guerra  Civil. L’estat ruïnós de la finca originà el “caminar” d’aquestes pedres, des del seu emplaçament original als més importants edificis de la Torroella històrica actual. L’exposició ha comptat amb la col·laboració dels propietaris actuals del casal, denominat actualment can Ral, Dr. Martí Vidal i esposa.

Inauguraci de la 618a FiraL’Espai Ter, amb la 618a Fira de Sant Andreu
L’estrena d’aquest centre polivalent va tenir lloc el dissabte 26 de novembre, a les deu del matí.
La seva inauguració s’inicià amb unes paraules del regidor de Promoció Económica Francesc Puig. Seguidament l’Alcalde Jordi Cordon, va agrair la presencia dels invitats a la inauguració així com l’a participació dels expositors i exposà les característiques de la mateixa que en la nova ubicació i format, ha representat un canvi fonamental tant de la pròpia exposició com de la seva nova ubicació que por donar més valor al centre històric. Moltes són les activitat desenvolupades, les resumirem seguidament:

La Fira Agrícola, Ramadera i Comercial
Mostra comercial i agrícola tradicional amb estands d’expositors, que es combinaven amb tallers infantils, com fer espelmes, pa artesà, fruita amb xocolata desfeta, combinats amb exhibicions de gimnàstica rítmica i de karate, al mateix temps que es combinava amb actuacions de la Big Band de l’Escola de Música torroellenca.
Però la Fira de Sant Andreu, any rere any, és més. És un gran ventall d’activitats, altres emplaçaments, els uns a l’aire lliure:

El Mercat de Sant Andreu, al passeig de Catalunya, amb els concessionaris de vehicles, nous i de segona mà.

L’exposició de maquinària agrícola, al passeig de Vicenç Bou.

El Mercat d’artesans productors, davant mateix del recinte firal.

La VII Mostra d’entitats de Torroella de Montgrí i l’Estartit, dissabte a la plaça de la Vila i a la del Mestre Pere Rigau. tingué lloc la setena Mostra d’Entitats, en la qual participaren nombroses associacions torroellenques, mostra evident de la importància que té en la nostra vila l’associacionisme.

-_XI Fira en el Record Sense oblidar, mai més ben dit,  la Fira en el Record. Aquest any la temàtica escollida per una fira que es manté viva tants anys,  618!, ha tingut com a eix vertebrador l’aigua.
L’aigua ha estat fonamental per a qualsevol poblament humà i, possiblement, la concentració de pous situats al tram oriental de la muralla de la vila indiquen clarament que el creixement cap a la part de l’avui passeig de Catalunya va necessitar la construcció de pous públics, que aquest any s’ha celebrat el 400è aniversari del pou del carrer del Jou. I en el recorregut de les visites guiades, s’ha visitat també la mina de les aigües, la font dels Gossos, la font del passeig de l’Església, la cisterna de la casa Galibern i el safareig públic.

Felip Puig i Jordi Cordon amb Jordi Muxach─El Campionat de Gossos d’Atura
Un altre gran esdeveniment, en la seva la vintena edició, El Conseller d’Interior de la Generalitat, Felip Puig, va assistir a la inauguració d’aquest XX Concurs de Gossos d’Atura, que es va celebrar al camp d’en Coll, proper al polígon industrial de Torroella de Montgrí. En la seva arribada el va rebre l’alcalde, Jordi Cordon, i altres regidors del municipi, i va dialogar amb Jordi Muxach, que amb el gos Ness, va participar en una competició amb set pastors més, procedents d’Espanya i de França.

La Festa dels cavalls i dels carruatges, amb espais expositius a tocar del recinte firal i un recorregut pel circuit expressament seguit i acompanyat per la policia local, per la carretera de l’Estartit i per la pròpia Torroella.
I altres activitats de la fira a destacar, en altres recintes com:  

Pomatec 2011, XII Jornada Econòmica de la Poma, que tingué lloc a Can Quintana-Museu de la Mediterrània. (Més informació: www.pomatec.cat.)

El XIV Campionat de Catalunya de Coloms de Raça. Al passeig de Vicenç Bou, núm. 39-41, que organitzà el Club de Coloms de Raça de l’Empordà i la Federació Catalana de coloms esportius.
I d’altres que hi coincidiren, com l’exposició filatèlica, la inauguració i exhibició del bike park, el concert musical, l’exhibició d’aeromodelisme i els Tastets de lectura.

Ple Municipal. Pressupost d’ingressos i despeses per l’any 2012
L’oposició de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, ERC, UPM i COET, va criticar en el ple el poc interès mostrat per l’equip de govern, format per CiU, L’EST i el PP, envers la proposta llançada de voler consensuar el pressupost de l’any vinent, “que ha estat una actitud de menyspreu”.
L’alcalde va reafirmar en el ple la intenció de consensuar el pressupost, va titllar les crítiques de “gratuïtes” i explicà que tan bon punt va tenir la proposta de pressupost, va iniciar els contactes amb l’oposició per buscar el consens. Si alguna de les propostes de l’oposició no s’han tingut en compte, ha sigut perquè ja s’estan realitzant, d’altres no estan previstes com la reforma dels carrers del nucli antic. La residència per a la tercera edat és un projecte “interessant”. Pel que fa a la crítica i el menyspreu, són gratuïts; no ha estat així.
El pressupost, que puja 16,7 milions d’euros, amb una inversió real d’1,5, es va aprovar provisionalment per l’equip de govern, que té la majoria consistorial. L’oposició va votar-hi en contra.
Quant a l’Espai Ter, la inversió prevista en el pressupost del 2012 és de 80.000 € , destinades a la part acústica de l’edifici i a fer la caixa escènica. Fins avui el seu cost és el de 3,9 milions d’euros i la tercera fase té un pressupost d’1,9 € per la seva finalització.

E.Torrent al mou edificiNou edifici municipal de serveis al carrer de l’Hospital
El nou edifici ocupa el solar de l’antic magatzem de Can Mach, al nucli antic. L’accés a l’edifici es fa a través d’un pati públic, que està obert durant el dia i permet prestigiar i donar-hi més lluminositat.
S’hi ubiquen, a la planta baixa, la major part de l’àrea d’Urbanisme i la de Promoció Econòmica i Medi Ambient. Al primer pis hi ha els Serveis Urbanístics i un dipòsit de l’Arxiu municipal, que també ocupa la segona planta.
L’Ajuntament ha calculat un estalvi mensual de 2.700 euros en concepte de lloguer de quatre locals.

Amb una vegada no n’hi ha prou! Vine a donar sang
Aquest és el missatge que es va transmetre per la diada de donació de sang que, organitzada per l’Associació de Donants de Sang de Torroella de Montgrí, es va efectuar, matí i tarda, en els locals de Can Quintana–Museu de la Mediterrània.
Un cop més, els donants varen acomplir les esperances dipositades en aquesta diada de donacions.

Concert tardor-hivern: “Romanticisme alemany, música i paisatge interior”
Alba Roca
(violí, d’Edment Saunier, del 1757) i Isabel Fèlix (fortepiano, còpia d’un model de Walter & Sohn, d’aproximadament l’any 1805), formaren l’any 2007 un duet per fer música de cambra amb criteris històrics i instruments originals o còpies fidedignes, per interpretar la música del final del barroc fins al primer romanticisme.
Organitzat per Joventuts Musicals de Torroella de Montgrí, varen interpretar, al Cine Petit, de L. Vam Beethoven, la Sonata núm. 1, op. 12; de F. Schubert, la Sonata D. 408, op. post. i la Sonata D. 38, op. post., i  de L. Van Beethoven, la Sonata núm. 5, op. 24, Primavera.
Els aplaudiments del públic, llargs i intensos.

Contes per estimarContes per estimar, a la Biblioteca Pere Blasi
A la Biblioteca Municipal Pere Blasi, tingué lloc una nova lectura de contes a càrrec de Va de Contes.
La concurrència, com sempre,  alta en quantitat i en l’interès que posaven els oients infantils, i pares acompanyants, en la narradora i en el conte que es narrava: Contes per estimar.
Contes que parlaven de l’amor, no només de parella, sinó amor vers la família, els amics, els animals.
És el regal més bonic del món: un conte per estimar.

100 anys-Masos nousAra fa cent anys… els masos nous d’en Robert
A Can Quintana Museu de la Mediterrània tingué lloc la conferència sota el títol que encapçala aquesta notícia, organitzada per l’Associació de Masos de Torroella i l’Estartit i el Museu de la Mediterrània; amb ella volen dur a terme un treball d’estudi i de divulgació d’aquest procés de gran transformació del territori i dels canvis paisatgístics, arquitectònics i socials que va portar el que es pot considerar el darrer gran procés de colonització de la plana, que s’està duent a terme amb l’enregistrament dels testimonis encara vius que expliquen de primera mà aquell procés.
La conferència anà a càrrec d’Antoni Roviras, director del Museu de la Mediterrània, Ramon Ripoll, arquitecte, i Marciano Càrdaba, estudiós del tema: a començament del segle passat el marquès de Robert inicia un procés que transformà les closes del Baix Ter en camps de conreu. S’assecaren basses, s’obriren camins, es llauraren closes… treballs  acompanyats de la construcció de vuit masos, seguint un mateix patró arquitectònic, que s’anomenaran els masos nous d’en Robert.

Busquen i troben un home perdut al Montgrí
La recerca de Josep Guzmán, de 64 anys, es va iniciar a través de les xarxes socials, que també han servit a l’Ajuntament de Torroella de Montgrí per comunicar la seva trobada.
S’havia perdut mentre buscava bolets amb la família, sobreviu dos nits al ras i va ser localitzat inconscient a prop d’un penya-segat de l’antiga base militar americana (Loran), amb constants vitals i amb una hipotèrmia lleu. Va ser evacuat amb l’helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques a l’hospital Josep Trueta de Girona.

Tastets de lectura
A Casa Pastors i organitzat per Xibeques del Cau, tingueren lloc els Tastets de lectures en el qual varen participar-hi tots els assistents.

EXPO.FILXVII Exposició Filatèlica de Catalunya
Tingué lloc la inauguració de la dissetena Exposició Filatèlica de Catalunya, EXFILCAT, que ha estat confiada a l’Associació Filatèlica i Numismàtica de Torroella de Montgrí.
Va iniciar la inauguració Josep Morraja, que va fer una exposició de la tasca realitzada per l’associació torroellenca, i va presentar i donar la paraula als altres membres de la mesa, Antoni Baulida i Casadellà,  director territorial de Cultura, Manuel Rey Gonzàlez, director de correus de la zona de Catalunya i l’alcalde de Torroella de Montgrí, Jordi Cordon, que comentaren extensament l’exposició que s’inaugurava i posaren la banda d’aquesta exposició a la bandera que presidia l’acte.
Aquesta exposició, per part de tots els seus partícips, ha posat el llistó més alt, tant en el nombre dels 374 quadres en les diferents seccions filatèliques, més 5 expositors en l’apartat de literatura, superaven les xifres d’anteriors exposicions,  com per l’interès posat pels nombrosos participants d’arreu del Principat.

Anaís Falcó “Com sonen les festes d’hivern a l’Empordà”
Conferència a càrrec d’Anaís Falcó, musicòloga, al Museu de la Mediterrània.
La conferència va centrar-se en les festes que tenen lloc en sortides, i en processons que tenen com a destí ermites, situades en ermites properes a poblacions de l’Empordà. I es va centrar pràcticament en l’Aplec de Santa Caterina, a Torroella de Montgrí.
La missa, els goigs, la campana, les sardanes i el dinar. Tot fent referència al jovent, al goig de la música, dels goigs a la santa i de les sardanes. Les campanes de festa, les llegendes, l’època de l’any en què se celebren la majoria d’aquestes sortides i aplecs.
La conferència acabà amb un animat diàleg entre la conferenciant, que preguntava i comentava, i els assistents, que explicaven records, històries i llegendes.
Una vetllada molt agradable.    

Ermita de Santa Caterina-A la VallL’Aplec de Santa Caterina
L’anada a l’ermita de Santa Caterina té una connotació festiva i lúdica, tot i que l’aspecte religiós hi és molt present.
Tanta és l’afluència de gent que s’hi desplaça, uns a peu, altres en cotxe, que s’han hagut de prendre mesures per a la circulació rodada, amb horaris de pujada i de baixada, preveure aparcaments i transports aparcament-ermita per fer arribar a la plaça de l’ermita els estris per cuinar i els aliments,  per dinar en plena natura.
De bon matí i tot just arribar a l’ermita, a tocar la campana i encendre un ciri, tot demanant la protecció de  santa Caterina.
Qui no segueix la tradició de llençar monedes a la petita capella o de fer un donatiu al Manelet, i més si vas acompanyat d’un infant?
O d’anar al pou de l’ermita, si ets jove i amb ganes de tenir un fill, ja que segons la tradició és el lloc d’on vénen els infants i no, com es diu, de París o portats per una cigonya.
Després de la missa solemne i el cant dels goigs, les sardanes! Una música i una dansa que t’omple d’alegria el cor sencer.
Després, el foc per cuinar-hi el dinar i gaudir-ne amb la companyia del teus amics.
I els més joves o més ben preparats han de mantenir el repte i el costum de pujar al castell del Montgrí i gaudir d’una vista i d’una pau impagables.
L’amenaça de pluja, que sortosament no es va materialitzar,  va reduir aquest any una mica el nombre d’assistents. Com sempre feliç diada de Santa Caterina!

Trio KandinskyConcert a càrrec del Trio Kandinsky
Dins del Cicle de Concerts de Tardor-Hivern, que organitza Joventuts Musicals de  Torroella de Montgrí, el Trio Kandinsky, format per Corrado Bolsi, violí, Amparo Lacruz, violoncel, i Emili Brugalla, piano, varen interpretar un concert amb el títol de Café Nostàlgia,  un record de les músiques que emigrants, exiliats, aventurers i esclaus portaven de la música del seu país. Els que tornaven com a triomfadors amb la fortuna feta, els indians, portaven aquelles músiques d’anada i tornada. Quatre són els compositors que conformen aquest concert: dos catalans, Xavier Monsalvatge, 1912-2002, amb Balada a Dulcinea i Lullavy per violí i piano, i Isaac Albéniz, 1860-1909, amb Cuba (de la Suite Espanyola) i Tango Adiós a Cuba; i dos hispanoamericans, Ignacio Cervantes (cubà), 1847-1905, amb Ilusiones perdidas  i Astor Piazzolla(argentí) amb Gran tango per a violoncel i piano, Adiós Nonino, Primavera portenya, Oblivion i La muerte del ángel.
Totes les actuacions foren molt aplaudides i al finalitzar el concert i pels insistents aplaudiments del públic varen interpretar una peça de Piazzolla, fora de programa.

L’Estartit

Mar i Cel-30 anys30è aniversari de l’escola bressol Mar i Cel
L’escola bressol de l’Estartit, Mar i Cel, ha superat ja els 30 anys d’activitat.
En aquesta ocasió va preparar-se una exposició d’arts visuals i fotografia, patrocinada per l’Ajuntament de Torroella, i organitzada pel Consell Municipal de l’Estartit, a la sala d’exposicions d’aquest organisme.
Una exposició que ha reunit tant exalumnes com pares dels alumnes d’avui.
Felicitats.

Travesia MedesII Travessia Illes Medes
La travessia solidària per la Marató de TV3, inicialment programada pel primer diumenge de novembre, amb dos recorreguts, un de 4.700 i l’altre 3.000 metres, va haver de d’ajornar-se fins al diumenge següent a causa del mal estat i fort onatge de la mar.
Es va fer finalment el segon diumenge, dins del port i amb un recorregut format per quatre voltes de 700 metres.
Hi varen participar finalment 347 nedadors i els beneficis foren destinats a la Marató de TV3.

Mort la jove romanesa de 29 anys que va caure d’un balcó d’un 2n pis
Ha mort a l’Hospital Trueta, de Girona, on va ser ingressada.
Es desconeixen les causes de la caiguda, que no sembla accidental, d’aquesta jove, que feia ja cinc temporades que treballava a l’hostal Dalfó.
La Policia Local i els Mossos d’Esquadra descarten que succeís mentre tenia cura de la neteja de l’habitació des de la qual va precipitar-se, ja que no hi han trobat cap dels estris que feia servir per a aquesta tasca.

Caganers - Rubalcaba-RajoyEls nous caganers del 2011
L’empresa artesanal i familiar Alós Pla ha presentat aquest any 48 caganers nous!
Els 250 caganers, figura tradicional i un xic escatològica del seu catàleg per al pessebre tradicional català, podran gaudir de nova companyia.
Efectivament a la llista, que és homenatge, mai burla, s’hi han incorporat els Tres Reis d’Orient amb regals; la Dansa de la Mort, de Verges; els grallers, els castellers, el cirurgià, el paleta, l’informàtic, la parella de nuvis, el periquito de l’Espanyol, el mussol, el ninot de neu, la flamenca… Al mateix temps que en desapareixen d’altres que han passat ja a la història.

Junta Consell Municipal-Sessió oberta al públic de la junta del Consell Municipal de l’Estartit
La junta ha instituït que la segona de les reunions mensuals sigui oberta i hi puguin participar els veïns.
L’expectació era evident.
Els consellers van aprovar la creació de tres comissions de treball: Atenció a les persones, Economia i Cultura.
Sílvia Comas, presidenta de l’ens, va indicar que “el nombre és reduït perquè el treball sigui més constant”. Es van aprovar els actes de la Festa de Santa Llúcia i l’alcalde, Jordi Cordon, va resumir el pressupost per a l’any vinent i les inversions previstes a l’Estartit.
El torn de precs i preguntes fou llarg i es va desitjar que aquesta experiència no acabi com les antigues reunions, “perquè ningú ens escoltava”.

Va d’amistat. Lectura de contes per a infants
A la Biblioteca Municipal de l’Estartit tingué lloc una lectura de contes dirigits a la canalla, a càrrec de Va de contes.
A vegades hi ha baralles antre amics: Tant com te’ls estimes i tant que et fan enfadar! Qui ha començat? La culpa és de l’altre, segur! I si féssim les paus? Contes plens de generositat i tolerància. Recordem tots, grans i xics, que qui té un amic té un tresor!

Noves esllavissades al passeig del Molinet
Continuen les esllavissades, accentuades per les darreres pluges,  i l’alcalde de Torroella, Jordi Cordon, va demanar per escrit a l’Estat i a la Generalitat la necessitat “urgent” de consolidar la muntanya de l’Estartit, al passeig del Molinet, després que s’hagin produït dues esllavissades més en els darrers dies. I ha manifestat que cal consolidar-la ja; no es pot continuar estar obligats a tancar aquest tram del passeig per seguretat, situació que va tenir lloc per primera vegada l’octubre de 1994.
L’Ajuntament va encarregar un informe tècnic a una empresa de geologia, que ha estat tramès ja a Estat i Generalitat, on es deixa clar que la muntanya presenta “una problemàtica geològica”, més quan la situació “d’inestabilitat” és “habitual i repetitiva”.
La consolidació de la muntanya al Molinet té un cost de 420.000 euros. Fins ara, les obres fetes en l’àrea urbana han comportat una inversió de més de 4 milions d’euros.

Context Catalunya 

Concert benèfic per al Banc d’Aliments de Girona, ofert per l’Orquestra Simfònica de Goiàs, del Brasil: Endesa va promoure’l i Girona va recollir 1,2 tones de menjar destinades al Banc dels Aliments aportades pel públic assistent.L’auditori, ple de gom a gom, va aplaudir insistentment l’actuació de l’orquestra, social, per a joves que hi han trobat la millor oportunitat per estudiar, millorar i obtenir una bona formació professional.

Orquestra Jove-Banc Alimens

El temporal de pluja deixa registres històrics: carreteres tallades i escoles tancades a l’Alt Empordà.

El Govern, dos dies després de les eleccions generals espanyoles, anuncia i prepara uns “plans d’ajustament”:
a- Per acostar el règim laboral públic al privat, reduint privilegis als funcionaris. S’aplicarà una retallada que afectaria les pagues extres d’estiu i Nadal.
b- Incrementar les taxes universitàries i també les beques per a les rendes més baixes.
c- Salut estudia cobrar un màxim d’un euro per recepta.
d- Incrementar l’anomena’t cèntim sanitari sobre combustibles i els transports públics.
e- Venda d’empreses i edificis per un valor aproximat de 1.000 milions d’euros.

31 ajuntaments gironins tenen un deute superior als 1.000 € per càpita: el més alt és el de Castell-Platja d’Aro, amb 2.549; el de Torroella de Montgrí és de 1.347, i el menor és el de Setcases, amb 1.011€.

Context Espanya

Eleccions generals: Rajoy garanteix a Merkel el compliment del màxim de dèficit permès per la Constitució recentment modificada.
La borses i les primes de risc ignoren totalment el triomf del PP.

Context Europa

La crisi del deute arriba al cor de l’eurozona, seguint les d’Itàlia i Espanya, toca França i amenaça  Alemanya.
Mario Monti, jura el càrrec de president del nou govern italià, n’assumeix la cartera de Finances i n’exclou als polítics. 

Context Món

Egipte: la plaça de Tahrir al Caire plena novament de manifestants que reclamen la retirada del Consell Suprem Militar. S’han iniciat les eleccions parlamentaries i constituents(primera fase)..

Marroc: l’islamisme moderat sota Abdellà Benquirane, triomfa en els  comicis.

Iemen: Alí Abdul-lah Salih, president Iemenita, renuncia al poder i accepta el pacte proposat per l’Aràbia Saudita, els EUA i els seus veïns del golf Pèrsic.