Preguntes

Segons la revista Forbes, la fortuna personal del monarca espanyol, que era pràcticament nul·la quan va començar a regnar, és de 1.790 milions d’euros. ¿Com s’ho ha fet per guanyar-los?
¿Com pot ser que no protestem més fort pel fet que Espanya incrementi les vendes d’armament en més d’un 50% respecte a l’any passat? Els clients són països com Colòmbia, Veneçuela, Marroc…
¿On són els sindicats davant la barrabassada d’anul·lar la setmana laboral de 48 hores i l’autorització d’allargar-la fins a les 60 hores?

¿Per què ningú escup a la cara d’un personatge com l’Emilio Botín que, en plena crisi i sofriment dels més humils, gosa anunciar que el banc que presideix té un benefici de 10.000 milions d’euros?

¿Per què els polítics, en la seva gran majoria, es mouen per radar o per GPS i no per defensar uns principis?

¿Per què els immigrants són el tema de totes les converses, majoritàriament per criticar-los, i silenciem que aporten el 7,4% de les cotitzacions a la Seguretat Social i perceben només el 0,5% de la despesa?

¿Com és possible que es puguin retenir immigrants indocumentats durant 18 mesos en aquesta Europa decadent, amb el vot de parlamentaris socialistes!, sense que ens manifestem indignats?
¿L’incendi de campaments romanesos i la manera de perseguir els gitanos a Itàlia, no ens recorda res? ¿És Berlusconi una anticipació del futur que ens espera?
¿Per què totes les religions prediquen la regla d’or de tractar els altres de la mateixa manera que voldríem que ells ens tractessin i els costa tant d’oferir (i acceptar) els seus temples per exercici del culte d’altres credos?
¿Per què la teòricament esquerra humilia els immigrants? ¿Per què l’esquerra ja no entusiasma ningú? ¿Per què la pretesa esquerra es limita a “escalfar” i comença a aprendre també a “esclafar”?

Per què els representants del G8 (països més rics del planeta) han negat ajuda veritable a l’Àfrica en la seva darrera reunió? Les últimes notícies que m’arriben d’en Josep Frigola, empordanès amb quaranta anys de servei a l’Àfrica, són dramàtiques: “…en poc temps hi ha hagut un augment de preus del 40%.”

¿Per què no vaig néixer amb unes bones ulleres de sol incorporades?