Dissabte d’Ian McEwan

Un títol com aquest amb un autor poc conegut no sembla que pugui animar gaire gent a llegir Dissabte, però des del nostre club de lectura “Llegim?” en tenim una visió particular.

Hi ha hagut gustos per a tot: algú que li ha agradat molt, algú que no li ha agradat gens i algú que hi ha trobat una mica de cada. És un llibre diferent, l’acció del qual passa al llarg d’un dia a Londres, en concret un dissabte molt especial, el de les multitudinàries manifestacions en contra de l’Iraq que es van fer arreu del món. Aquest fet no és el més important de la història, però sí que hi influirà indirectament. El protagonista és cirurgià i molt meticulós, amb una vida quotidiana plena de costums rutinaris. Però aquest dissabte comença d’una manera diferent i marcarà la tònica de tot el dia i, per tant, també de tota la novel.la. El dia va passant amb la visió del nostre protagonista que juga amb flashbacks per poder explicar els altres personatges de la novel.la: els fills, la dona, el sogre, companys de feina… A mesura que ens els presenta a tots, veiem fins a quin punt arriba la meticulositat i la sang freda d’aquest cirurgià que es troba davant d’una situació força peculiar. Tot desencadenarà a un final que fa rumiar i reflexionar fins a quin punt la vida et pot donar coses bones i dolentes, i de quina manera pots enfrontar-t’hi per poder-ne sortir airós.

Des d’aquí us convidem a llegir aquest viatge pels sentiments i la vida d’un cirurgià durant un dissabte, que tots vam viure a la nostra manera. Llegim?