La cuina de la Catrina

Benvolgudes lectores i benvolguts lectors,

Durant aquests anys us he obert el meu llibre de receptes, fruit de la meva afició a la cuina i de les herències que, com a totes les famílies, van passant d’àvies a mares i de mares a filles…

Sempre m’ha agradat d’ajuntar-nos tots al voltant de la taula, i he procurat fer gaudir tothom d’aquest plaer gustatiu tan agradable: el menjar.

 

Us he passat les meves receptes amb la voluntat de transmetre-us aquest plaer compartit, perquè també pugueu complaure els vostres en aquestes taules variades: dels ous a les patates viues, de l’allioli a la fideuada, del suquet a la sarsuela, de la paella a les galtes de porc, i del relleno de pomes als brunyols…

Ara, després de tant temps, ja gairebé no em queden receptes! I és per això que us dic adéu, i us vull donar les gràcies per permetre’m transmetre aquest art del paladar per assaborir i compartir.

BON PROFIT!

Catrina

 Catrina Bosch

 

LA CATRINA DE LA CUINA ENS DIU ADÉU

La Catrina Bosch va començar a col·laborar a Emporion amb el seu espai “La cuina de la Catrina” la tardor de l’any 2009. Aviat farà set anys, es diu de pressa. A dues receptes per mes, s’acosta a les 180 receptes. Els seus escrits han estat sempre senzills i plens de saviesa gastronòmica, i els seus lectors, multitudinaris. Si els recomptes de lectures que es registren al costat dels articles no enganyen –i pensem que no ho fan- moltes de les seves receptes han estat llegides centenars de vegades. L’any 2015 ha tingut entre 400 i 600 lectors cada mes.

Però com que una revista digital no mor mai, nous lectors –o els mateixos- poden consultar una recepta apareguda mesos abans i anys abans, i el nombre de lectures es va enfilant al llarg del temps. És per això que les receptes de la Catrina han assolit registres d’entre 600 i 900 lectors les de l’any 2014, clarament per sobre de 1.000 lectors les de l’any 2013… I encara molts més si ens remuntem més endarrere. “L’escrita amb allioli” i el “Rellenu de pomes” (octubre 2009) registra 2.209 lectures; el “Gall dindi (o pollastre) farcit” (desembre 2009), 2.346 lectures; la “Perdiu amb col” i les “Garoines de xocolata” (gener 2010), 2.943 lectures… I continuen pujant. Tot un èxit.

Tants seguidors no s’aconsegueixen així com així. Durant set anys, la Catrina ha desplegat un impressionant mostrari de receptes de la cuina tradicional que semblen sortides de la llibreta de l’àvia, fruit de la saviesa de moltes generacions i del gust exquisit d’una cuinera de vocació.

Quant a l’estil, no podia ser més clar i concís. La seva darrera recepta, la del maig passat, era:

“Carxofes amb cansalada”
Ingredients:
1 kg de carxofes netes i tallades en 4 talls, 400 g de cansalada viada, oli d’oliva, sal
Preparació:
Talleu la cansalada sense la cotna, a tallets petits, passeu-la per la paella amb una mica d’oli i afegiu-hi les carxofes. Coeu-les a foc lent, afegint-hi poca sal, ja que la cansalada ja és salada. Ruixeu-ho amb unes gotes de brandi.

Es pot dir millor? Les paraules justes.
Catrina, els lectors et trobaran a faltar. Nosaltres també.
Moltes gràcies per la teva col·laboració.

Consell de Redacció