La fortuna de ser de poble

Em dic Maria Teresa Calabús Casas. Tinc 52 anys, una filla, un fill i un nét.

I sóc de poble. Podeu comprovar que sóc de poble amb orgull i satisfacció.

No només he nascut i crescut a Torroella de Montgrí, sinó que hi he pogut fer el meu lloc de treball.

Us he de dir que, el que per un observador forani pot semblar una solució fàcil, crear un negoci, fer-lo créixer i viure’n en una població relativament petita com Torroella de Montgrí és una gran gesta.

En un sopar de socis, Montgrí Comerç va entregar el premi a la llarga trajectòria a botigues com Joieria Díez, Supermercat Llos, Ingrid moda… Aquests establiments han evolucionat amb la població i, al pas dels anys, s’han adaptat a les noves tecnologies i a les necessitats dels torroellencs.

La llibreria El Cucut encara és jove, comparada amb altres comerços, però ja té vint-i-cinc anys!.

Amb el beneplàcit de la direcció d’Emporion, aprofito la difusió de la revista per convidar-vos a tots a celebrar aquest aniversari el dia 3 d’abril de 2012, al Berenar Literari que organitzem amb la presència d’escriptors, editors i amics.

Gràcies a una població excepcionalment culta, fidel i compromesa, una llibreria “de poble”  forma part del mapa de les llibreries de Catalunya, i és un referent culturalment actiu. Això, amics meus, no ho hem fet sols, la meva família, els treballadors de El Cucut  i jo mateixa. Això ho heu fet possible vosaltres, els lectors que compreu llibres, que us emocioneu parlant-ne i que entreu a la llibreria  a buscar complicitats. Vosaltres sou El Cucut.

Necessitem veure-us a tots el dimarts 3 d’abril. Hem de fer molts brindis. Hem de celebrar que compartim  la fortuna de ser de poble.