Notícies

Miscel·lània de notícies.

Torroella de Montgrí i la modernització de l’oferta turística: foto Santi SatóTorroella de Montgrí ha rebut 4 milions d’euros de l’Estat en forma d’un crèdit tou a un 0,5% d’interès fix, que s’ha de retornar en quinze anys,  per modernitzar les seves infraestructures turístiques.  

El CEIP Guillem de Montgrí de Torroella compleix 25 anys. El nostre Guillem de Montgrí ha fet 25 anys amb diversos actes, entre ells, una exposició a la Capella de Sant Antoni. Enhorabona.

foto Santi SatóVisita a les obres, ja enllestides, del pont de Torroella i el passeig marítim de L’Estartit: el conseller Joaquim Nadal va visitar les obres de millora i ampliació del pont del riu Ter i el nou tram del passeig Marítim al port de l’Estartit.

III Jornada de Recerca del Baix Empordà. En les terceres Jornades de Recerca, es varen premiar els tres millors treballs de recerca clínica del Baix Empordà. El premi al millor article publicat recaigué en el fet a partir del cas d’intoxicació, per la coca de Sant Joan, que va tenir lloc l’any 2002 a Torroella de Montgrí.

Torroella de Montgrí, epicentre del terratrèmol. foto Gabriel MartinoyS’ha celebrat a Girona el Congrés d’Enginyeria Sísmica. Els tècnics han senyalat que falta educació, conscienciació i memòria. Memòria, per recordar els que vàrem tenir-ne els anys 1427 i 1428 de fins a 6,5 graus a l’escala de Richter, afectant la Cerdanya i l’Empordà i destruint pobles sencers, i que tenen un període de retorn, diferent en cada cas, però sempre es repeteixen.

ImageEl Festival de Músiques de Torroella de Montgrí1- 3 de juliol al 23 d’agost arriba a la 27a edició:
En l’edició de l’any 2007 es reforçarà la seva aposta per la música clàssica amb catorze concerts, als quals s’han de sumar els dotze de l’Offestival.foto Santi Sató

Torroella de Montgrí i la sardana. Concurs de colles sardanistes als jardins de John Lennon.
S’ha celebrat als Jardins John Lennon un concurs de colles sardanistes i, a la plaça de la Vila, una Trobada sardanista infantil, ambdós actes amb la cobla Contemporània.

foto Santi SatóTorroella de Montgrí i L’Estartit celebren el 1r. Festival del Còmic: foto Santi Sató
1 – Amb tallers diversos per a la mainada: màscares, gimcana…
2 – Exposició Spiderman: veí, amic, superheroi.  
3 – Mercat de còmics
4 – Concursos…
Així com un ample desplegament del comerç de Torroella.
S’han engalanat carrers i aparadors.

Torroella de Montgrí i Reus col·lapsades per tractorades contra el plaImage de desenvolupament rural. Unió de Pagesos reclama que es millorin les ajudes previstes.
Els pagesos es queixen de la retallada d’un 40% en els ajuts.

Torroella de Montgrí i L’Estartit disposaran de Contenidors soterrats de recollida selectiva. S’ha iniciat la seva instal·lació a la plaça del Pou Nou i, seguidament, es farà també als carrers Rocamaura, Eivissa i Cala Padrosa de l’Estartit. A Torroella s’instal·laran al carrer Figueres, a la plaça d’Espanya i a la rambla Anselm Viola.

Actes electorals:

Dissabte 12 de maigImage
UPM
Candidat a Alcalde: Joan Margall
Lloc Cine Petit:
Es féu la presentació dels components de la seva candidatura i es varen exposar las línies del programa de la Unitat i Progrés Municipal

Dissabte 19 de maig Image
Esquerra Republicana de Catalunya.
Candidat a Alcalde: Josep Maria Rufí
Lloc Cine Petit:
Es van desgranar les 100 propostes del seu programa electoral. Aquest acte va contar amb la presencia del Delegat del Govern a Girona Jordi Martinoy.

Diumenge 20 de maigfoto Santi Sató
CIU
Candidat a la reelecció: Alcalde Carles Negre.
Lloc Plaça D’Espanya
Aquest acte va comptar amb la presència de Jordi Pujol.
En el seu parlament insistí en què els torroellencs eren els responsables de la tasca a realitzar.

Dijous 23 de maig
Debat entre tots els candidats a l?alcaldia de Torroella de Montgrí-l?Estartit.
Lloc Cine Petit.
L’acte va ser molt concorregut, superant l’aforament del local.

Els candidats varen exposar els seus respectius programes

Diumenge 27 de maig
Resultats de les votacions

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /usr/home/emporion.org/web/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:52 Stack trace: #0 /usr/home/emporion.org/web/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/usr/home/empor...', 'saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /usr/home/emporion.org/web/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 52