Notícies

Què mengen els gavians de les Medes?

Un estudi fet pel biòleg Marc Bosch de la Universitat de Barcelona, determina que el 80% dels aliments que consumeixen els gavians de les illes Medes són deixalles, essent l?abocador de Solius una de les seves fonts principals. El nombre de gavians es podria reduir considerablement si no es permetés el seu accés als abocadors.

La pedrera d’Ullà

El diumenge  11 de març, El Grup de Defensa del Montgrí (GDM) va realitzar una botifarrada popular al Mas Blanc per conscienciar sobre la problemàtica de la pedrera d’Ullà (llegiu l’editorial de l’Emporion del mes de març). El grup es planteja emprendre accions legals contra l’Ajuntament d’Ullà si el consistori atorga la llicència ambiental a la pedrera.

El pont quasi a punt

Tot i que encara no està acabat, des de meitats del mes de març, els dos carrils del pont d’entrada a Torroella ja són practicables i ja pràcticament no hi ha restriccions de trànsit llevat d’algun moment puntual de càrrega o descàrrega de materials

Un parallamps a Sant Genís

Per tal de protegir l’equip WIFI, el sistema del rellotge i la pròpia església, s’ha instal·lat un parallamps al campanar de l’església de Sant Genís de Torroella de Montgrí. En l’operació hi va participar un equip d’escaladors professionals.

Les antenes de Pals

Un any després de l’enderroc de les antenes de Radio Liberty (22 de març de 2006), el Ministeri i la Conselleria de Medi Ambient intenten posar-se d’acord en la gestió d’aquest espai que ha de formar part del futur parc del Montgrí illes Medes i Baix Ter. Es preveu que l’estat aporti dos milions d’euros per a la restauració ambiental.

Si em dius adéu…

Lluís Llach va finalitzar els dies 23 i 24 de març a Verges la seva carrera professional com a cantautor. Els concerts van ser un repàs a 40 anys de trajectòria en el món de la cançó, des dels inicis als Setze Jutges en plena dictadura franquista fins al mateix dia del concert ja que va estrenar la cançó Verges 2007. El públic que omplia la carpa de gom a gom va aplaudir, cantar i es va emocionar amb en Llach i el seu grup de músics que l?acompanyaven.

El Baix Empordà tremola

La matinada del dijous 29 de març moltes persones varen tenir un ensurt. Un terratrèmol de 3,3º de l’escala de Richter amb epicentre a Torroella va fer que tremolessin els edificis juntament amb una fressa semblant a una explosió. El sisme no va causar danys importants però va provocar algunes alarmes i incògnites entre les persones que el varen sentir.

El darrer llibre d’en Vicenç Pagès

Divendres 30 de març, a la llibreria El Cucut, es va presentar el darrer llibre d?en Vicenç Pagès. “De Robinson Crusoe a Peter Pan, un cànon de literatura juvenil”, és una selecció que fa en Vicenç de vint-i-vuit obres clàssiques de literatura juvenil que considera imprescindibles llegir. En Jordi Molina, en Carlos Jiménez i la Berta  Pagès van ser els presentadors.