Regals

Tenim la sort de viure en un lloc on a primers de desembre, si volem, podem començar a pensar en  quin regal farem a cadascuna de les persones que estimem. En principi , quan fas un regal ho fas perquè vols, perquè et surt de l’ànima. Pensar, comprar, elaborar, etc., són accions que les fem a gust, perquè volem que la persona que ho rebi sàpiga que l’estimem, volem que estigui bé al nostre costat, volem expressar-li que és important per a nosaltres. Tot i això, de vegades fer un regal es converteix en una cosa feixuga i, sobretot pels volts de Nadal, el tema dels regals pot arribar a tenir-nos ben atabalats.

De vegades, els humans som així de complicats. Fer un regal s’ha convertit en una cosa materialista. Sembla que quan més car sigui allò que regalem, més il·lusió farà a la persona que el rebrà. Sabem que això és ben lluny de ser així, però continuem trencant-nos les banyes pensant en regals materials, per fer-los un determinat dia: Nadal, Reis, aniversari… I és que la societat de consum se les sap molt llargues i, a uns més i a d’altres menys, ens fa caure en el parany més materialista de la qüestió.

Ben mirat, els millors regals, els que la majoria de vegades recordem tota la vida,  són aquells que anem rebent en petites dosis cada dia i que no són necessàriament “comprats”. Són aquells regals que fan sentir bé a qui els dóna i a qui els rep. Són aquells regals que, només quan els vivim, quan els experimentem, som capaços de fer-los. I, per tant, són aquells regals que quan eduquem, des de la família i des de l’escola, hem de ser-ne conscients per tal de poder crear uns referents per als nostres fills i per als nostres alumnes.

Per posar un exemple: una nena convida els seus amics a la festa d’aniversari. La família de la nena demana a les famílies dels seus amics que no portin cap regal perquè el millor regal que li poden fer és el d’anar a la festa d’aniversari, compartir un temps, uns jocs, un berenar amb ella i passar-s’ho bé.

I per continuar posant exemples senzills:

  • Regala un “Bon dia!!” quan et lleves.
  • Regala un somriure, a primera hora del matí, quan arribes a la feina.
  • Regala un petó, una abraçada… al teus fills, als teus pares.
  • Regala una paraula amable a un familiar, a un company… encara que et sembli que no li cal.
  • Regala una mica del teu temps per escoltar, per ajudar, per acompanyar…
  • Regala’t a tu mateix un temps de descans, de repòs, de silenci…
  • Regala’t un temps per passejar i gaudir del paisatge.
  • Regala’t un temps per estar amb la família.
  • Regala una entrada de cinema, de teatre, de concert, per compartir-la amb aquells que saps que els agradarà.
  • Regala un agraïment a aquells que et regalen totes aquestes petites coses.

……

Només cal estar atent al nostre voltant per anar trobant aquests petits regals quotidians que ens ajuden a fer la vida menys monòtona, més agradable i més humana.

Fatal error: Uncaught wfWAFStorageFileException: Unable to verify temporary file contents for atomic writing. in /usr/home/emporion.org/web/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php:52 Stack trace: #0 /usr/home/emporion.org/web/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php(659): wfWAFStorageFile::atomicFilePutContents('/usr/home/empor...', 'saveConfig('livewaf') #2 {main} thrown in /usr/home/emporion.org/web/wp-content/plugins/wordfence/vendor/wordfence/wf-waf/src/lib/storage/file.php on line 52