No cerramos en agosto

Els llibreters independents (algun dia explicarem el significat de ser llibreters independents) acostumem a seguir amb interès les publicacions d’editorials també independents.

Libros del Asteroide, dirigida per l’editor Luis Solano, segueix una línia editorial d’obres de qualitat, publicant tot sovint traduccions d’autors que ja fa anys que s’han publicat en el seu país d’origen. Quan vam rebre a la llibreria una obra actual, escrita en llengua castellana, vam pensar que, necessàriament, havia de ser especial.

Efectivament, “No cerramos en agosto”, d’Eduard Palomares, és una novel·la rodona, entretinguda, divertida, actual i simpàtica. El protagonista, Jordi Viassolo, ha acabat els estudis de detectiu privat i té una entrevista de feina com a becari en una agència barcelonina famosa. Està emocionat, convençut que començarà una carrera fulgurant. En realitat, la seva feina serà contestar el telèfon durant tot el mes d’agost per prendre nota dels casos que es presentin i informar el client que l’agència ja contactarà tan aviat com un detectiu estigui disponible. Màfies immobiliàries, persecucions per Barcelona, marits abandonats i primers amors conflueixen en una Barcelona tan protagonista de la novel·la com el mateix Jordi Viassolo.

Eduard Palomares és periodista. Fa 15 anys que treballa a El Periódico de Catalunya i és un apassionat de la novel·la negra i el thriller. No cerramos en agosto és la seva primera novel·la.